Cassola de Quaresma del Jacint Prat i la Mª Gràcia Viladés

Aquesta menja era típica, a Santpedor i suposem a tota la Catalunya Interior, els divendres de Quaresma. Es feia amb bacallà, peix que arribava bé als pobles de l’interior ja que es venia salat. Actualment es fa amb bacallà, o qualsevol peix, indistintament.

-Ingredients per a sis persones.

12 Talls de lluç o bacallà.

6  Ous.

Prunes i panses.

Oli, ceba, tomàquet, all, sal.

Pebre vermell, dues fulles de llorer.

Per la picada : 6/8 ametlles, 2 galetes maria o pa torrat, 2 als, remet de julivert

- Preparació.

Bullir els ous i fer-los durs. Fer arrencar el bull a les panses i les prunes. En una cassola fer un sofregit i afegir-hi el llorer, i una vegada fet posar-hi el peix i els ous a mitats, afegir-hi sis cullerots d’aigua i que faci la xup-xup. Hi afegirem una picada amb tot els ingredients ben esmicolat i picats al morter ho  tirarem dins la cassola.

- Presentació.

Es pot presentar a la taula amb la mateixa cassola que s’ha cuinat perquè té contrast de color o en una plàtera.

 wwwww

espanamed.com