L’amanida de mongetes, sípia i bacó a l’oli de canyella de l’Andreu Soler Vicente (11 anys)

-Ingredients per a quatre persones :

500 g. de mongeta tendra rodona (també es pot fer amb mongeta tendra plana)

400 g. de sèpia

100 g. de bacó (fumat dóna més gust)

1 canonet de canyella

Sal i oli d’oliva

-Preparació:

Posa uns 80 ml d’oli d’oliva amb el canonet de canyella a foc molt baix, sense que es fregeixi en cap moment, durant 20 minuts. Deixa’l refredar sense treure la canyella.

Bull la mongeta en aigua salada, escorre-la i deixa-la refredar.

Mentre es bull la mongeta talla la sèpia a dauets d’uns dos centímetres i salta’ls en una mica d’oli de canyella ben calent i reserva’ls.

En la mateixa paella salta-hi el bacó tallat a trossets.

Finalment aboca les mongetes en un plat i posa-hi els daus de sèpia, les tiretes de bacó i amaneix-ho amb un raig d’oli de canyella.

-Presentació

Presentar-ho en una plata o emplatat indivualment


www.espanamed.com