La truita de patata i ceba del Xavier Soler

- Ingredients per vuit persones

12 Ous

8 Patates mitjanes

2 Cebes

Sal i oli

- Preparació

Pelar i tallar les patates amb forma rectangular i bastant primes. Posar-les a la paella amb oli abundant quan  estigui ben calent, i anar-les girant fins que estiguin toves i lleugerament rosses. Pelar les cebes, partir-les per la meitat i tallar-les a llesques, tipus juliana, i posar-les a coure a una altra paella amb oli abundant, fins que es vegin transparents i lleugerament rosses.

Treure les patates de la paella i retirar quasi tot l’oli. Igualment amb la ceba. A una de les dues paellles hi posarem, juntes, les patates i la ceba aprofitant per afegir-hi la sal.

Mentre es coïen les patates i les cebes, haurem batut i salat els ous. Ara els afegirem a la paella de les patates i les cebes, i a mesura que l’ou vagi prenent ho remenarem lleugerament per tal que no quedi crua de l’interior. Quan sembli que ja està cuita del cantó que toca el foc, caldrà donar-li la voltra amb l’ajuda d’un plat, tapadora…

- Presentació

Es porta a taula tota sencera amb una plata rodona, o bé ja tallada en porcions.

 

2012 134

espanamed.com